Ilmankostuttimet ja hygrometrit

Ilmankostuttimet ja hygrometrit

Hyvä kostutusjärjestelmä ja kosteusmittari ovat ratkaisevia, jotta sikarit pysyvät optimaalisessa kunnossa ja valmiina nautittavaksi. Kostuttimet vaihtelevat yksinkertaisista sienikostuttimista elektronisiin järjestelmiin. Kosteusmittareita on saatavana perinteisiä analogisia ja digitaalisia malleja. Etkö ole varma, mikä on oikea valinta humidoriisi? Ei hätää, siksi me olemme täällä!

Miksi ilmankostutin on välttämätön?
Premium-sikareiden ihanteellinen ilmankosteus on arviolta 65-72 %. Jos kosteus on liian alhainen, sikari palaa kuumana ja kitkeränä. Tupakka voi myös haurastua ja halkeilla. Jos ilmankosteus on liian korkea, sikari voi palaa epätasaisesti tai sitä voi olla vaikea pitää sytytettynä. Liian kostea tupakka voi myös turvota ja halkeilla sekä homehtua. Sikareiden pitäminen hieman alhaisemmassa suhteellisessa kosteudessa on ihanteellista vanhenemisprosessin kannalta, sillä se antaa tupakan luonteen kehittyä ilman huolta liiallisen kosteuden haitallisista vaikutuksista. Sikarikostuttimet hoitavat siis tärkeän tehtävänsä ylläpitämällä tasaista ilmankosteutta, jotta voit nauttia sikareistasi juuri siinä kunnossa kuin sikarin valmistajat tarkoittivat.

Miten ilmankostutin toimii?
Vaikka erityyppisissä ilmankostuttimissa käytetään erilaisia malleja ja materiaaleja, kaikki kostuttimet toimivat pääasiassa samalla tavalla. Kostuttimessa on jokin keino pitää vettä, yleensä joko säiliö tai kosteutta säilyttävä materiaali, kuten sieni. Näin laite voi lisätä ja joskus jopa poistaa kosteutta ympäristöstä oikean kosteustason ylläpitämiseksi.

Kostutintyypit
Ilmankostuttimia on saatavana eri tyylisinä, muotoisina ja kokoisina, joten löydät varmasti kosteustarpeisiisi sopivan laitteen. Kostutuslaitteiden tyyppejä, joista voit valita, on monia, mutta yleensä ilmankostuttimet voidaan jakaa kahteen ryhmään: passiivisiin ja aktiivisiin.

Passiiviset ilmankostuttimet vain lisäävät tai tasapainottavat sikaritilan kosteutta. Nämä yksinkertaiset ja helppokäyttöiset kostuttimet ovat suosittuja pöytä- ja matkahumidoreissa. Vaahtomuovipohjaiset ilmankostuttimet ja kertakäyttöiset kostutuspakkaukset ovat esimerkkejä yleisesti käytetyistä passiivisista ilmankostuttimista. Korkean teknologian itsesäätyvät, akryylipolymeerifleecepohjaiset yksiköt, kuten adorinin deluxe premium -kostutin, tarjoavat ylivoimaista passiivista kosteudenhallintaa.



Muut kehittyneemmät ilmankostuttimet toimivat elektronisesti tarjoten vankempaa kosteudenhallintaa. Nämä aktiiviset kostutuslaitteet eivät ainoastaan tuota tarvittavaa kosteutta, vaan ne voivat myös seurata sitä, mitata sitä säännöllisesti ja lisätä ilmaan kosteutta tarvittaessa. Joissakin näistä laitteista käytetään myös moottoroituja tuulettimia tai sumujärjestelmiä, joilla kosteus jaetaan tasaisesti koko sikarivarastoon. Elektronisia kostuttimia käytetään yleisimmin suuremmissa kaappityylisissä tai walk-in-tyylisissä humidoreissa.

Oikean ilmankostuttimen valitseminen
Kun valitset kostutinta humidoriisi, on muutamia seikkoja, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon:

Säilytystilan koko
Kuinka suuri humidorisi on? Mikä on siihen mahtuvien sikareiden enimmäismäärä? Haluat varmistaa, että kostutuslaite on optimoitu kyseiseen tilaan, jotta sikarit pysyvät ihanteellisessa ympäristössä.

Kostuttimen koko ja muoto
Onko humidorissasi kostuttimelle varattu tila? Jos on, minkä kokoinen tai muotoinen kostutin tarvitaan? Useimmissa humidoreissa ollessa runsaasti tilaa melkein minkä tahansa tyyppiselle kostuttimelle, jotkut on suunniteltu tiettyjä kokoja tai muotoja varten. Haluat siis varmistaa, että kostutin tulee sopimaan.

Huollon taso
Jokainen ilmankostutintyyppi vaatii jonkinasteista huoltoa, useimmiten tislatun veden lisäämistä laitteeseen yhdessä erityisen bakteerivastaisen kostutusliuoksen, kuten adorinin Humidifier Liquid, kanssa. Se, kuinka usein laite on täytettävä uudelleen, määräytyy useiden eri tekijöiden mukaan, mukaan lukien kostutuslaitteen koon, sen, kuinka usein avaat ja suljet humidorin, humidorissa säilytettävien sikareiden keskimääräinen määrän ja jopa ilmaolosuhteet humidorin ulkopuolella.

Aktiivinen vai passiivinen
Vaikka passiiviset kostuttimet ovat helppokäyttöisiä ja suhteellisen edullisia, ne voivat vaatia melko paljon säännöllistä hoitoa. Aktiiviset ilmankostuttimet sitä vastoin vaativat yleensä vähemmän huoltoa, ja jotkin korkealuokkaisemmat laitteet kestävät useita kuukausia ilman uudelleentäyttöä. Aktiivisten, elektronisten kostuttimien mahdollisiin haittoihin lukeutuu kuitenkin, että ne ovat yleensä kalliimpia ja vievät usein enemmän arvokasta tilaa kostuttimessa tai vaativat virtajohdon, joka on kytkettävä kostuttimen ulkopuolelle.

Kun tutkit HumidorDiscountin monipuolista ilmankostuttimien valikoimaa, löydät jokaisen tuotteen sivulta ratkaisevaa tietoa, joka avustaa sinua pidemmälle etsinnässäsi. Näet yhdellä silmäyksellä laitteen mitat, sikareiden määrän, joita laiteessa mahtuu säilyttämään, ja jopa sen, millaista materiaalia sen rakentamisessa on käytetty, tehden sinulle sopivan laiteen löytämisestä ja sikarin säilytyskokemuksesi viemisestä seuraavalle tasolle helppoa.

Kosteusmittarit
Kosteusmittarit ovat käteviä laitteita, jotka mittaavat suhteellista ilmankosteutta ja antavat sinulle paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin ilmankostutin toimii. Vaikka sikarit itsessään kertovat lopulta, onko niiden kosteutta pidetty oikealla tasolla, kosteusmittarit helpottavat huomattavasti näiden kosteustasojen tietämistä yhdellä silmäyksellä tarjoten sinulle mielenrauhaa. Kosteusmittareita on monia eri tyylejä, ja niitä on saatavana eri kokoisina ja eri viimeistelyin. Kaikki kosteusmittarit voidaan kuitenkin jakaa kahteen eri tyyppiin: analogisiin ja digitaalisiin.

Analogiset kosteusmittarit


Analogisissa laitteissa on yleensä klassinen pyöreä muoto numeroidulla asteikolla, joka näyttää nykyisen suhteellisen kosteuden. Nämä ovat yleisimpiä kosteusmittareita, joita humidoreista löytyy, ja niiden ulkonäkö vaihtelee klassisesta vanhan maailman tyylistä nykyaikaisempaan muotoiluun. Riippumatta siitä, miltä ne näyttävät, analogiset kosteusmittarit ovat yhtä kolmesta tyypistä:

Kosteusmittarit metallijousella: Näissä kosteusmittareissa on metallijousi, joka liikkuu kosteustasojen mukaan. Nämä ovat edullisimpia ja vähiten tarkkoja kosteusmittareita.

Kosteusmittarit luonnonhiuksella: Jousikosteusmittareita tarkemmat laitteet käyttävät luonnonhiuksia, jotka laajenevat tai vetäytyvät kosteuden muuttuessa. Hius puolestaan liikuttaa mittaritaulussa olevaa neulaa näyttäen senhetkisen kosteustason. Tämäntyyppinen kosteusmittari tarvitsee säännöllistä huoltoa ja uudelleenkalibrointia, joten se ei ole ihanteellinen sikarikostuttimiin.

Kosteusmittarit synteettisellä hiuksella: Nämä laitteet toimivat samalla tavalla kuin niiden luonnonkarvoihin perustuvat vastineet, paitsi että hiukset koostuvat synteettisestä materiaalista, joka tarvitsee vain vähän tai ei lainkaan huoltoa. Parhaat kosteusmittarit synteettisellä hiuksella ovat saksalaisvalmisteisia tarkkuushiuskosteusmittareita suunniteltuna erityisesti sikarikostuttimissa vaadittavia korkeita kosteustasoja varten. Monet ovat esikalibroituja, kuten suosittu adorini Hair Humidor Hygrometer, joten ne ovat valmiita käyttöön suoraan laatikosta.

Digitaaliset kosteusmittarit


Digitaaliset laitteet tarjoavat helpommin luettavan näytön ja voivat jopa näyttää nykyisen lämpötilan sekä suhteellisen kosteuden. Digitaalisia kosteusmittareita ei myöskään tarvitse kalibroida. Vastoin yleistä uskomusta digitaaliset laitteet eivät kuitenkaan ole välttämättä tarkempia kuin analogiset kosteusmittarit, sillä parhaimmatkin elektroniset laitteet voivat poiketa +/- 2 %. Sikarihumidoreille tai yli 65 %:n kosteustasoille optimoidut digitaaliset laitteet, kuten adorini's Digital Hygrometer Compact, tuottavat parhaan kokonaistarkkuuden.

Yksilöllinen kosteuden säätö
Riippumatta siitä, minkä kokoisessa tai tyylisessä humidorissa aiot säilyttää sikarikokoelmaasi, on olemassa sikarivarastoosi ihanteellinen kostutin ja kosteusmittari. Aloita siis kostuttimien ja kosteusmittareiden etsiminen, ja personoi humidoriasi tänään.

Kaikki hinnat sisältävät jo arvonlisäveron.. Ilmainen toimitus 99,00 € lähtien. Alle 99,00 € arvoisia tilauksia koskee erillinen toimitusmaksu. Yliviivatut hinnat ovat suositeltuja myyntihintoja.